kies je kleur

klik op vlaggetje als je in Nederland woont

vind alleen wat je bedoelt!

laatste nieuws!

'Elke geslaagde truc voelt geweldig'

De 12-jarige Mikaili uit Brazilië doet mee aan WK kiteboarden op Texel. Ze is zo goed dat ze het mag opnemen tegen volwassen. Volgens kenners duurt het niet lang voor ze wereldkampioen wordt.'Ik ben verdrietig omdat het eiland helemaal kapot is'

Jaeda (10) en haar broer Roberto (11) woonden op het eiland Sint-Maarten. Door orkaan Irma zijn ze vertrokken naar Curaçao, een ander eiland in het Caribisch gebied. Daar zijn ze veilig en ze kunnen ook weer naar school.

Verslaggever Malou zocht ze op om te kijken hoe het met hen gaat.Rotterdam is meest 'plasvriendelijke' stad van Nederland

Rotterdam is uitgeroepen tot meest plasvriendelijke stad van Nederland. De stad heeft vergeleken met andere steden veel schone openbare wc's.

Plasdag

Onderzoekers zochten uit in welke stad je het makkelijkst even naar de wc kan omdat het vandaag Nationale Plasdag is.

Op die dag wordt aandacht gevraagd voor mensen die plasproblemen hebben en daardoor bijvoorbeeld heel vaak naar de wc moeten.Vliegtuigen te koop op Chinese veilingsite

Op een Chinese veilingsite kan je nu bieden op drie vliegtuigen. Iedereen die genoeg geld heeft, mag meebieden op de toestellen.

De vliegtuigen zijn van een Chinese luchtvaartmaatschappij geweest die een paar jaar geleden failliet ging.

Online

Het komt niet vaak voor dat zomaar iedereen met genoeg geld online kan bieden op een vliegtuig. Meestal worden zulke toestellen doorverkocht aan andere luchtvaartmaatschappijen.

Dat probeerde de failliete Chinese luchtvaartmaatschappij ook, maar niemand wilde de vliegtuigen hebben. Daarom proberen ze het nu met een online veiling.

15 miljoen euro

Je moet wel flink wat geld hebben om een toestel te kunnen kopen. Het goedkoopste vliegtuig kost 15 miljoen euro.Nederlandse moslims voelen zich vaker gediscrimineerd

Nederlandse moslims voelen zich vaker gediscrimineerd dan moslims in veel andere Europese landen.

Geloof

Deskundigen interviewden moslims uit 15 verschillende Europese landen. Van de Nederlandse moslims zegt 42 procent dat ze zich gediscrimineerd voelen vanwege hun geloof of achtergrond.

In de meeste andere onderzochte landen is dat 27 procent, een stuk minder dus.

Baan

Volgens de geïnterviewde moslims krijgen ze door discriminatie minder snel een baan of huis.

Hoe het komt dat in Nederland meer moslims zich gediscrimineerd voelen dan in de andere onderzochte landen, weten de onderzoekers niet.Darci (12) wint talentenshow met buikspreekpop

De 12-jarige Darci Lynne uit de Verenigde Staten heeft met haar buikspreekpop de talentenshow America's Got Talent gewonnen.

Buikspreekpop

Darci en haar buikspreekpop Pertunia scoorden veel punten bij de jury. En niet alleen de jury was onder de indruk, want filmpjes van Darci's optredens zijn miljoenen keren bekeken op YouTube.

Prijs

Darci wint bijna een miljoen euro. Ook mag ze een grote show geven in de stad Las Vegas.In een Mercedes, BMW of Lamborghini naar de operatiekamer

In een Amerikaans kinderziekenhuis worden patiënten in een luxe auto naar de operatiekamer gereden. Kinderen kunnen kiezen tussen een BMW, Mercedes of een Lamborghini.

Dokters hopen dat kinderen zo relaxter de operatiekamer ingaan en dat lijkt te werken.Zoektocht naar Frida Sofia (12) houdt Mexico bezig

Veel mensen in Mexico leven mee met het meisje Frida Sofia (12). Ze ligt onder het puin in haar school, die is getroffen door de aardbeving. Reddingswerkers hebben met haar kunnen praten en proberen haar te redden.

Veel mensen in Mexico volgen de zoektocht, die wordt live uitgezonden op televisie.

Door de aardbeving in Mexico kwamen ruim 200 mensen om het leven. Ook op de school van Frida Sofia zijn kinderen en leraren omgekomen.

Water

Via een tuinslang door het puin heeft Frida Sofia water kunnen drinken. Reddingswerkers doen alles wat ze kunnen om het meisje te redden.Groot applaus voor zieke burgemeester

Meer dan duizend mensen klapten donderdagavond bij het huis van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

Hij is erg ziek en moet daardoor stoppen met zijn werk als burgemeester. Door voor hem te klappen en te zingen, willen mensen laten zien dat ze hem steunen.Wanneer krijgen we een nieuwe regering?

Wanneer krijgt Nederland een nieuwe regering. De politieke partijen zijn al maanden bezig met de formatie, zoals dat heet. Wij hebben hier drie vragen over.

Hoe lang duurt de formatie al?

Het duurt nu 190 dagen, zo'n half jaar dus. Dat is een stuk langer dan gemiddeld. Dat is namelijk 90 dagen.

Waarom duurt het zo lang?

Vier partijen doen mee met onderhandelen, VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie. Dat is best veel want ze moeten het met zijn vieren eens worden over veel verschillende onderwerpen.

Ze willen goede afspraken maken zodat ze de komende jaren als regering kunnen samenwerken.

Wanneer komt er een nieuwe regering?

Dat is nog onduidelijk. Deskundigen denken dat het zeker nog een paar weken duurt voor het zover is. Dan worden ook nieuwe ministers aangewezen en gaat de nieuwe regering langs bij de koning.'Rubberkorrels op sportvelden slecht voor het milieu'

Milieu-organisaties zijn naar de rechter gestapt. Ze vinden dat de rubberkorrels die op kunstgrasvelden liggen verboden moeten worden omdat ze slecht zouden zijn voor het milieu.

Autobanden

De rubberkorrels zijn gemaakt van oude autobanden. Ze liggen op het veld zodat sporters minder snel uitglijden. Vorig jaar was er ook veel gedoe over. Het rubber zou slecht zijn voor de gezondheid van sporters. Na onderzoek bleek dat toch niet zo te zijn.

Milieu-organisaties zeggen nu dat de korrels wel slecht zijn voor de bodem. Er zit een metaal in dat in het milieu terecht kan komen. De rechter gaat beslissen of de korrels alsnog moeten worden verboden.Instagrammers kopen likes en volgers

Ben jij weleens jaloers op een Instagrammer met duizenden volgers? Nou, die likes en volgers zouden hartstikke nep kunnen zijn, want die zijn gewoon te koop.

Bedrijven

Er zijn mensen die een bedrijfje hebben waar je volgers kunt kopen. Voor 10 euro koop je bijvoorbeeld duizend volgers en voor 180 euro heb je er 50.000.

Waarom?

Mensen willen niet alleen meer volgers om populairder te lijken, met meer volgers vinden bedrijven deze Instagrammers ook interessanter. Die kunnen zo meer geld verdienen.

Verboden

Volgers en likes kopen mag officieel niet van Instagram. Als het bedrijf erachter komt, wordt het account verwijderd.

Roel en Iris van YouTube-kanaal NOS Mashup spraken met iemand die likes en volgers verkoopt.Julia (12) is blij dat HEMA stopt met aparte jongens- en meisjeskleding

Bij de kleding van HEMA staat straks niet meer of het speciaal voor jongens of voor meisjes is. De winkel vindt dat alle kinderen zelf moeten kiezen wat ze leuk vinden.

Julia van 12 is daar blij mee. Twee jaar geleden schreef zij een brief aan de HEMA. Ze vond het toen niet leuk dat alle onderbroeken voor meisjes hartjes hebben.Maak je konijn blij: leer hem een trucje

Denk je dat alleen een hond trucjes kan leren? Nee hoor! Kinderen in Brabant oefenden vandaag trucjes met hun konijn.

Een konijn kan een high five geven of zelfs een zakdoekje aangeven. Volgens de trainer in het filmpje wordt een konijn daar blij van. Als je met je konijn trucjes doet, krijg je een betere band met hem.Twee Nederlandse wielrenners zijn wereldkampioen

Dubbel feest voor de Nederlandse wielrenners op het WK in Noorwegen. Gisteren werd Annemiek van Vleuten al wereldkampioen bij de vrouwen en nu is Tom Dumoulin kampioen geworden bij de mannen.

Ze wonnen op het onderdeel tijdrit. Het is dan de bedoeling om in je eentje een route zo snel mogelijk te fietsen. Pas als de laatste fietser dat heeft gedaan, is bekend wie heeft gewonnen.

Andere wedstrijd

De kampioenen kunnen niet al te lang uitrusten. Dit weekend is er nog een wedstrijd wielrennen. Dan is het een wedstrijd over een lange afstand. Bij die wedstrijd start iedereen wel tegelijkertijd.Flat wint fietsen, maar ze passen nergens

Gedoe in Tilburg. Bewoners van een flat waren daar al heel lang aan het vergaderen over de garage. Fietsers parkeren daar hun fiets, maar er moeten ook auto's in. En dat past niet.

Prijs gewonnen

Er was bijna een oplossing. Totdat de bewoners deze week werden gebeld. Ze hadden allemaal een prijs gewonnen bij de Postcode Loterij. En die prijs? Je raadt het al: een fiets!

Goede doel

Nu weten de bewoners nog steeds niet hoe ze het probleem op moeten lossen. Eén iemand denkt dat ze het beste de gewonnen fiets aan het goede doel kunnen geven.Drijvend kunstwerk: deze opblaasbare vluchteling

In Breda is vandaag een groot opblaasbaar kunstwerk de stad binnen gevaren. Het is een soort opblaaspop en het moet een vluchteling voorstellen. De vluchteling ligt op een bootje.

Nadenken

Het kunstwerk lag eerder al in de Australische stad Melbourne en in België. Hier zie je hem op een Belgisch strand:

De kunstenaars willen zo aandacht vragen voor de situatie van vluchtelingen.

Voordat de boot vertrok, moest het kunstwerk nog opgeblazen worden.

Het kunstwerk trekt veel bekijks:Dit is Luhu, de verdrietigste kat van de wereld

We hadden al de chagrijnige kat Grumpy Cat, maar nu is er ook een heel verdrietige kat. Luhu de kat kijkt altijd treurig. Op Instagram heeft hij met zijn verdrietige blik al meer dan 138.000 volgers gelokt.

Lulu woont met zijn baasje Maggie en broers en zussen in de Chinese stad Beijing. Volgens zijn baasje is hij gelukkig niet echt verdrietig, maar kijkt hij alleen zo. Luhu is vooral heel vriendelijk.Boswachter geeft kinderen tips voor hun boomhut

Hoe moet je een goede boomhut bouwen? Boswachter Floris uit Breda weet daar alles van. Vorige week ontdekte hij een hut in het bos en gaf hij de hutbouwers op papier een paar tips.

Eigenlijk moest hij de hut afbreken, omdat zo'n hut gevaarlijk kan zijn. Maar in plaats daarvan liet hij een boodschap achter:

De regels

In het briefje zegt hij dat de hut mag blijven, als de kinderen de schommels en het trapje maar weghalen en met natuurlijke materialen bouwen. De schommels moeten weg, omdat bijvoorbeeld herten erin verstrikt raken. De ladder mag niet blijven staan omdat het gevaarlijk is. Iemand kan er bijvoorbeeld van af vallen.

Complimentjes

Op social media kreeg de boswachter veel complimentjes. Mensen vinden het leuk dat de boswachter de hutbouwers aanmoedigt. De boswachter vindt dat logisch.

Om te zorgen dat de natuur niet beschadigd, hebben boswachters het liefst dat hutten gebouwd worden, in speelbossen. Die zijn daar speciaal voor gemaakt.Voetbalclub krijgt boete voor te weinig publiek

Een voetbalclub uit Spanje heeft een bijzondere boete gekregen. Bij twee wedstrijden van Celta de Vigo was er te weinig publiek. En dat mag niet van de voetbalbond. Die wil graag dat stadions er vol uitzien op televisie.

Goedkoper

In de regels staat dat een stadion bij een wedstrijd voor bijna drie kwart vol moet zijn. Dat was bij de wedstrijden van Celta de Vigo niet het geval. Er waren zo'n 3000 toeschouwers te weinig.

De club hoopt dat er de volgende wedstrijd meer fans zijn. De kaartjes zijn daarom een stuk goedkoper gemaakt.4e

"Info zoeken is één ding, maar er wat mee kunnen, is nog veel lastiger!
DAT BEDOEL IK helpt je uit te vinden wat je zoekt."


Joris Lutz
- acteur / schrijver / muzikant -

Meer reacties